Search

Винтидж интериорен дизайн

Updated: Jun 7, 2019Стилът на Vintage се ражда във Франция и бързо се разпространява в много области на изкуството - музика, мода и интериорен дизайн. Проектното движение се е появило не толкова отдавна, но вече се е превърнало в значителен конкурент на друго движение в дизайнерските решения.


Vintage включва такива грациозни черти като женственост и елегантност. Също така, той съдържа неописуем чар на древността като патина върху реколтата от месингов свещник. За да реализирате този стил, се нуждаете не само от старинни мебели, платове или ястия, но и от подхода и уменията на специалния майстор. Той трябва да е велик специалист в тази област.


Какви са характеристиките на Vintage интериора?


Първо, тя трябва да съдържа голям брой декоративни елементи. Например ретро-огледалните рамки, плат с фин модел, вази, часовници, изделия и други неща ще изглеждат особено великолепно. Основното нещо - да не позволим безпокойство и задръствания. Необходимо е да се създаде ослепителна компилация, която да съответства на настроението на епохата.


Вътрешният интериор е тясно свързан с цветята. Това може да бъде букет от зелени маргаритки или рози. Те се поставят в кристалните или метални вази. Но ако имате сухи цветя, ще бъде по-подходящо да използвате керамична ваза или кошница. Необходимо е обаче всичко да бъде подредено така, че букетът да не прилича на произведение на изкуството. Също така, можете да добавите пеперуда, клонка с плодове, за да създадете подходящо настроение. И накрая, тя трябва да отразява романтиката и простотата на живота.


Цветна гама


В средата на композицията трябва да има един централен цвят. Обикновено Vintage предпочитат следните цветове - бяло, бежово, лилаво и друга светлина, която се променя от синьо до сиво-зелено.


Различни реколта материали

Всичко - подове, стени, тавани - трябва да се подчиняват на една идея. Например, таваните трябва да бъдат само естествени. По този начин не можете да използвате опънати тавани или пластмасови панели. Би било особено хубаво, ако таванът има пукнатини и неравности. Това води до създаване на специално грациозно настроение и вътрешен чар.


Подът е изработен от естествена дървесина или паркет. Освен това изкуствено застаряване ще съответства на вътрешното настроение. Пукнатини, чипове и фалшификации също са позволени, но всичко трябва да отговаря на рационалните рамки.


Могат да има само два вида стени - монохромни или с тапети с шарени шарки. Ако сте решили да ги покриете с чисто бяло, важно е да обърнете внимание на подходящите мебели и аксесоари. Тук има определена редовност: колкото повече дизайнерски елементи, толкова по-малък е цветът.


Тапетите могат да бъдат ключов момент, който играе ролята на идеите на дизайнерските източници. Техният цвят ще ви вдъхнови да създадете други съществени части от интериора. Има основно три разновидности на тапети Vintage:


1. Деликатни пастелни цветове с моделите на птици, цветя, пеперуди. Освен това, можете да използвате сложни рисунки в стил на японски мотиви, които съчетават перфектно простотата и дълбокия смисъл.


2. Тапети с голям контрастен образец. Тук можете да видите функциите на модернизма. Само една стена е покрита с такъв цвят, а останалите стени са монохромни. От друга страна, Vintage използва тези материали: всички стени са покрити по един начин.


3. Изящният класически ярък модел, който не е много контрастен.


Този интериор на Vintage се стреми към симетрия. Това се отнася не само за дизайн на декорация, но и за планиране на детайлите. Мебелите трябва да подреждат по определен начин и да съответстват на подходящото настроение. Всички забравени неща на тавана могат да се използват в този интериор. Това са стари огледала, размазани трапезни маси, комиди и сандъци. В някои случаи изкуственото стареене, износване, драскотини, имитации на пукнатини дават добър резултат.


Тайната на Vintage е, че не е необходимо да украсявате цялата къща в един стил. Достатъчно е да украсите само една стая - офис, хол или спалня. Освен това дори един елемент на Vintage може да създаде настроение в цялата кухня или в хола. Това може да бъде въртящо се колело, старо желязо или чайник.


Vintage стил ви дава възможност да създадете определено настроение и да подчертаете индивидуалността, без да харчите много пари, тъй като е достъпна и лекота!

605 views0 comments

нюзлетър абонамент

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle

IXDesign 2021 I всички права запазени

©
google-play-IXDesign
Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_RG