Search

Традиционен интериорен дизайн

Updated: Jun 7, 2019Интериорът в традиционен стил е уютен и класически. Възможно е да сте израснали в дом, който е бил украсен с обзавеждане в традиционен стил.


Какво е традиционният стил на декориране и какво не е това?


Традиционната декорация е спокойна, подредена и предсказуема.


В традиционната стая няма нищо диво или хаотично.


Обзавеждането е класическо и може да се чувства остаряло.


Мебелите и аксесоарите са поставени по двойки и са центрирани в стаята. Няма нищо излишно или с различен стил. Всичко изглежда, че става заедно.


Традиционните стаи не са озадачаващи, а по-скоро непринудени. Мебелите често са репродукции. Модерни, еклектични парчета нямат място в традиционното пространство.


В традиционните по стил къщи се чувстват удобно за всяка възрастова група. Това е познат поглед, който ще видите в списания или в стаите за мебели. Традиционната стая не е място за показване на парче модерно изкуство или мебели от неръждаема стомана.


Ето някои от елементите на традиционната стая.


Мека мебел в традиционна стая се отличава с класически линии и подредени детайли. Тя е функционална, необременена и спокойна. Ръбовете са меки, гладки и се сливат в едно цяло.

Като цяло традиционната стая ще използва комбинация от вертикални линии с по-спокойни хоризонтални линии. Нежни криви се виждат в мебели, възглавници и аксесоари.


Тъканите в традиционната стая обикновено не са нито прекалено лъскави, нито прекалено текстурирани.


Цветът в традиционната стая често е в среден диапазон от тонове, въпреки че могат да се използват и много тъмни и много светли цветове. Много шарени цветя често са в основата на традиционната цветова схема, която използва най-светлия цвят по стените и по-дълбоките нюанси за тапицерия и подови настилки.


Избягвайте неоновите ярки и бурни комбинации.

Общата атмосфера на традиционния декор е уютна, подценявана и несмущаваща.

Както при формалните настройки, мебелите в традиционната стая често се разполагат в права линия. Диванът ще се изправи директно или ще седи перпендикулярно на камината, а леглото ще се върне до центъра на най-дългата стена на спалнята.


Мебелите от дърво обикновено имат комбинация от прави и извити линии. Възможно е да има и леки детайли за дърворезба. Докато парчетата дърво често завършват с по-тъмни петна, традиционната стая може да използва и по-леки дървета, стига линиите на всяко парче да са класически.


Интериорът в традиционния дом често включва тапицерия и корнизи, които са боядисани с лъскава бяла повърхност. Таваните често са бели и могат да имат прости греди.


Трапезарията в традиционен дом обикновено е отделна стая, често с вградени ъглови шкафове за съхранение на продукти. Големият килим се намира на пода от твърда дървесина. Масата е правоъгълна с набор от съчетани столове, поставени равномерно около периметъра.


Детайлите на шивача не са особено важни в традиционната стая. Краищата, пискюлите и ресничките се използват умерено.


Покривните прозорци в традиционните стаи показват класически стил. Потърсете тесни ролетни щори, траверси за драперии и под леглата на щипките. Корнизите могат също да бъдат включени.


Аксесоарите включват двойки лампи, урни, растения, огледала, рамки, порцелан, вази и колекции от книги. Двойките обекти обикновено се подреждат в балансирана симетрия.


Осветителните тела показват класически стил. Може да се използват лампи с копринени нюанси. Нюансите трябва да са сравнително ясни и в слонова кост или бяло.


Традиционните трапезарии могат да покажат разнообразие от порцелан, стъклария и сребро. Плочките могат да бъдат класически стил на златен ръб или прост цветен дизайн. Използвайте красиви покривки или платнени платове и салфетки.403 views0 comments

нюзлетър абонамент

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle

IXDesign 2021 I всички права запазени

©
google-play-IXDesign
Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_RG